Manuel Lenf Drenaj Masaj Hakkında Bilgi

Yorum yok Manuel Lenf Drenaj Masaj Hakkında Bilgi

Manuel lenf drenaj hakkında sizleri kısa bir bilgilendirme yazısı ile bilgilendirmek isteriz. Yazı sizlere Mdn ‘nin neylere yarayacağı hangi durumlarda yapılacağı hakkında kısa kısa yazılmış soru ve cevaplardan oluşuyor. Konu hakkında geniş bilgi sahibi olmak isteyenler bizimle irtibata geçebilir..

Lenfatik Dolaşım nedir?

Lenfatik dolaşım bedendeki ödemi toplayan, hücre ve dokulara besin taşıyan beyaz kan dolaşımıdır. Lenfatik Dolaşım, bedeni toksinlerden arındırır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek, bedeni enfeksiyonlardan korur.

Manuel Lenf Drenaj Masajı nedir?

Nasıl uygulanır? MLD (Manuel Lenf Drenaj) Masajı, Lenf sisteminin elle maniple edilerek bloke olmuş lenf sıvısının serbest akımının sağlanması tekniğidir. Sempatik Sinir Sistemi’ne etki ederek, ağrıları azaltır ve derin rahatlık sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve lenf akımını hızlandırır.

Manuel Lenf Drenaj’ın Tarihçesi nedir?

1930 yılında Dr. E. Vodder, insanların kronik üst solunum sıkıntılarını gözlerken, Lenfatik Dolaşımı incelemeye başlar. Bu inceleme Dr. Vodder’in, MLD Masajı ‘nı geliştirmesiyle sonuçlanacaktır. Dr. Vodder’ den sonra ise bu konuda uzmanlaşan bir çok kişi kendi tekniklerini geliştirmişlerdir.

Manuel Lenf Drenaj Masajı ne gibi sıkıntılara iyi gelir?

MLD Masajı, aşağıdakiler de dahil pek çok durumda yardımcı olabilir:

-Ödem ve şişme Şiş topuklar, bacaklar vb.-Toksin birikmesi Selülit ve kilo problemi .Akne ve diğer cilt problemleri
-Ameliyat öncesi ve sonrası sıkıntılar -.Ödem ve iyileşme sürecine destek Yara izleri eski ya da yeni.Kabızlık ve hazımsızlık
-Hormonal dengesizlikler .Ergenlikte.-Hamilelik öncesi ve sonrası.-Menopoz sıkıntıları.-PMS – regl öncesi gerginlik
-Göğüslerde hassasiyet-.Sinüzit, saman nezlesi. Tekrarlanan enfeksiyonlar .-Soğuk algınlığı.-Grip.-Üst solunum yolu hastalıkla
-Eklem iltihaplanmaları.-Romatizma.-Stres .-Anksiyete-Gerginlik-Yorgunluk-Uykusuzluk

Manuel Lenf Drenaj Masajı ne kadar sıklıkla uygulanır?

Yapılan öngörüşme ile belirlenen ihtiyaca göre terapinin süresi ve sıklığı belirlenir. Örneğin; Akne sözkonusu olduğunda, 20′ şer dakikadan haftada 3 kez MLD Masajı uygulamak idealdir.

Manuel Lenf Drenaj Masajı ‘nı kimler yapabilir?

MLD Masajı’nı eğitim almış, profesyonel masörler/terapistler yapabilir.

Manuel Lenf Drenaj’ın yan etkileri var mıdır ve kontre endikasyonları nelerdir?

MLD’nin yan etkisi yoktur ve son derece dinlendiren ve keyifli bir terapidir.MLD; akut enfeksiyon, kanser, astım, damar tıkanıklığı ve düşük tansiyon durumlarında uygulanmamalıdır.

MLD masajı’nın güzellik endüstri’sinde uygulamaları nasıldır?

MLD güzellik ve estetikte de oldukça iyi sonuçlar verir. Ancak güzellik uygulamalarında (selülit gibi) Lenf Drenaj makinelerle bölgesel çalışılarak uygulanmaktadır. MLD Masajı elle yapıldığı taktirde ise lenf sıvısının, uç noktalardan (bacaklardan, kollardan) kalbe doğru yönlendirilerek, tüm vücuda gerektiği gibi akımı sağlanmış olur. Bu nedenle, bölgesel olarak uygulandığında, bir bakıma iş yarım bırakılıyor demektir. MLD Masajının güzellik amaçlı kullanılması halinde, ciltteki kırışıkların, yara izlerinin ve lekelerin hafifletilerek cildin, iyileşme ve gençleşme sürecine destek olunabilir. Çünkü MLD Masajı, ciltteki kolojen üretimine destek olur ve bu sayede cilt sıkılaşır. MLD Masajının cildi toparlamasının ve canlandırmasının da nedeni budur.

Manuel Lenf Drenaj Masajı ‘nın diğer masajlardan farkı / özelliği nedir?

MLD Masajı’nın hiç bir ürünün kullanılmadan yapılması, diğer masajlardan ayırd edici özelliğidir. Ayrıca MLD Masajı, diğer masajlara oranla çok hafif, monoton ve sürekli tekrar eden hareketlerden oluşur. MLD Masajı, vücudun uç noktalarından kalbe doğru, lenf akışını takip ederek, tek yönlü yapılır. Bir de MLD Masajı sonrasında, diğer masajlardan farklı olarak cilt kızarmaz.

Google Gelen Aramaları: , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir